Gratis

Find den bedste forsikring
Modtag hurtigt og nemt forsikringstilbud
Spar på dit forsikringsbudget!

Guiden ALLE FORSIKRINGSTYPER

I den nedenstående guide kan du finde information, som er relevant for alle forsikringstyper.

 • Tidsfrister ved opsigelse af forsikring
 • Procedure ved opsigelse
 • Hvordan du vælger den rigtige forsikring


  Når man skal vælge den rigtige forsikring, er der mange ting, man bør holde sig for øje.
  Selvom der betales en høj præmie, er der ingen garanti for en bedre eller bredere dækning. Derfor er det essentielt at vælge sin forsikring med øje for de specifikke behov, man har, således at man er sikret en tilstrækkelig dækning i tilfælde af skade, ulykke eller tyveri.
  Med andre ord skal man altså ikke vælge sine forsikringer ud fra prisen alene, men ligeledes tænke over, hvorvidt den ønskede dækning opnås.

  Det er ydermere vigtigt at være opmærksom på, at den gode dækning kun opnås, hvis man er opmærksom og grundig, når man opgiver de nødvendige oplysninger til forsikringsselskabet. Disse skal være så korrekte og detaljeret som muligt, så selskabet har de bedste forudsætninger for at udregne forsikringspræmien.


  Derudover er det vigtigt at læse forsikringskontrakten godt igennem, inden der skrives under på vilkårene og dækningen. Det skader ikke at være opmærksom på, om der kan være ”fælder” i forsikringen, som kan være blevet overset til at starte med. I mange tilfælde står man nemlig selv til ansvar som forsikringstager, hvis en skade fra forsikringsselskabets synspunkt kan være selvforskyldt.


  Mere generelt bør man desuden benytte sig af sammenligningsportaler som Hvilken Forsikring, før man vælger sit forsikringsselskab.
  Der er mange tilbud på hver enkelt forsikringstype, og dækningerne er så forskellige, at det kan være en svær og forvirrende opgave at udpege den rigtige forsikring uden et grundigt forarbejde.
  Det kan i denne forbindelse være en god idé at undersøge hvilke elementer i forsikringen, der er henholdsvis obligatoriske og valgfrie. Eksempelvis kan der spares mange penge på bilforsikringen ved alene at vælge den lovpligtige ansvarsforsikring, hvis man er ejer af en ældre bil af lav værdi.


  Man bør ligeledes være omhyggelig i sit valg af selvrisiko. Dette element er meget variabelt og kan vælges ud fra behov og skaderisiko. Nogle forsikringsselskaber kræver en vis selvrisiko på nogle produkter, men som regel har man selv stor indflydelse. Forsikringspræmien bliver som oftest lavere, hvis man vælger en høj selvrisiko og omvendt.

  sammenlign forsikring


  Skal du bruge flere forsikringer?
  Find den bedste forsikringspakke via Hvilken Forsikring.

 • Hvordan du sammenligner forsikringer
 • Hvorfor vælge forsikringspakken?