Gratis

Find den bedste forsikring
Modtag hurtigt og nemt forsikringstilbud
Spar på dit forsikringsbudget!

Er du forsikret på din næste rejse?

tilbage 30-09-2015

Den 1. august 2014 blev det gule sygesikringsbevis erstattet af det blå EU-sygesikringsbevis ved rejser i Europa. Dog er det meget vigtigt at være opmærksom på, at det blå kort ikke dækker lige så meget, som det gule i sin tid gjorde, og at du ikke er dækket ved rejser uden for EU.

Nye regler – husk det blå EU-sygesikringsbevis!
Det blå EU-sygesikringskort er dit personlige bevis for, at du har ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det pågældende EU-land, du rejser i.
Du skal derfor bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land samt Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.
Du skal stadigvæk bruge det gule sundhedskort, når du tager til lægen eller bruger andre sundhedsydelser i Danmark, samt ved rejser til Grønland eller Færøerne.
Selvom reglerne for brug af sygesikringsbeviser blev ændret tilbage i 2014, er der stadig mange, der glemmer at bestille det blå sygesikringskort til deres EU-rejser. Husk derfor at få det bestilt i god tid, så du er dækket, hvis uheldet er ude. Det blå EU-sygesikringskort er gratis, og du får det i din kommunes borgerservicecenter. Du kan også bestille det på www.borger.dk, hvor du i samme omgang kan finde mere detaljeret information om, hvordan det blå kort dækker dig.

Du er ikke automatisk dækket uden for Europa
Selvom du har både et gult og blåt sygesikringsbevis, er det meget vigtigt at huske, at hvis du rejser til andre lande uden for Europa samt Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, dækker hverken det gule eller blå kort. Hvis du vil være dækket af en sygeforsikring under rejse til disse lande, er det derfor nødvendigt at tegne en privat rejseforsikring hos dit forsikringsselskab.
Ligeledes gælder det, at hvis du rejser i Europa og får brug for lægehjælp, giver det blå kort dig udelukkende ret til de samme sundhedsydelser og på de samme vilkår, som borgerne i det land, du opholder dig i. Du kan derfor risikere at betale en del af behandlingen selv, hvis dette også er proceduren for de sygesikrede borgere i det pågældende land.
Ydermere, hvis du skulle være så uheldig at få brug for hjemtransport, er der med det blå EU-sygesikringskort ingen dækning. Den eneste måde, du kan få dækket en eventuel hjemtransport på, er ved at tegne en privat rejseforsikring inden du tager afsted.

Lad Hvilken Forsikring hjælpe dig
Hvis du gerne vil tegne din egen private rejseforsikring, så du er dækket i det land og omfang, du selv ønsker, kan du med fordel anvende Hvilken Forsikrings formularer for at få et hurtigt overblik. Du skal blot vælge ”Forsikringspakke” → ”Rejse”, hvorefter du udfylder felterne, der kommer frem. Herefter vil Hvilken Forsikrings partner vurdere, hvilke forsikringsselskaber der bedst kan skræddersy et tilbud, der passer til dine behov. Afslutningsvis vil du blive kontaktet af disse, og så er det op til dig, om du ønsker at gå videre med et af tilbudene.