Gratis

Find den bedste forsikring
Modtag hurtigt og nemt forsikringstilbud
Spar på dit forsikringsbudget!

Forskellige krav til tyverisikring af motorcykel

tilbage 07-08-2015
motorcykel, anden forsikring,

 I 2014 blev 1.332 motorcykler og scootere meldt stjålet, og selvom antallet af anmeldelser af brugstyveri af motorcykler er dalet med 33,6 % siden 2009, kan et tyveri stadig ramme dig (kilde: Danmarks Statistik). Det er derfor vigtigt, at du er forsikret og kender til reglerne for dækning.

Forsikringsselskabernes krav
Forsikringsselskaberne kan have meget præcise krav til, hvordan motorcyklen som minimum skal sikres mod tyveri. Dette varierer fra selskab til selskab, så det er en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber.
For eksempel, hvis du har en særligt attraktiv motorcykel, kan forsikringsselskabet eventuelt kræve, at du monterer en tyverialarm eller en startspærre på din motorcykel.

Undgå tyveri bedst muligt – lås din motorcykel godt og grundigt:
Når du køber din motorcykel, er den allerede udstyret med en standardlås. Denne skal du selvfølgelig altid låse, når du forlader din motorcykel. Her kan du også bruge styrlåsen i kombination med tændingslåsen.
Derudover er det en god idé at låse din motorcykel fast til en lygtepæl eller lignende, hvis det er muligt. Det er fordelagtigt at investere i en kædelås af hærdet stål, da denne er sværere for tyvene at bryde op end de billigere alternativer.

Du kan også låse dit benzindæksel, hvilket vil gøre tyveriet meget mindre attraktivt for tyvene, da de vil have svært ved at fylde tanken. Måske tyvene hellere vil satse på en anden motorcykel, der er nemmere at stjæle.

Du kan også få dig en elektronisk sikring, såsom en tyverialarm, en startspærre eller noget specielt sporingsudstyr.

Procedure ved tyveri
Hvis du skulle være så uheldig at få din motorcykel stjålet, skal du som det første anmelde det til politiet.
Herefter skal du kontakte dit forsikringsselskab hurtigst muligt.
Du skal have følgende oplysninger klar til dit forsikringsselskab:
- Registreringsnummer
- Mærke/model
- Farve
- Motornummer
- Stelnummer
- Værdi i DKK
- Motornummer
- Særlige kendetegn
- Gerningstidspunkt og -sted

Bliv ordentligt forsikret med Hvilken Forsikrings assistance
Hvis du endnu ikke har forsikret din motorcykel mod tyveri, eller hvis du bare er på udkig efter en ny forsikring, der evt. matcher dine behov bedre, så skynd dig ind og udfyld vores formularer.
Ved at klikke på ‘Forsikringspakke’ og dernæst ‘MC/ATV’, kommer du ind til en simpel formular, som du hurtigt skal udfylde. Det tager 2 minutter, og så bliver din ansøgning behandlet. Du vil herefter blive kontaktet af de forsikringsselskaber, som har den bedste løsning for dig.